Estafetteploeg zwemt naar goud

WK zwemmen in Sjanghai: finale 4 x 100 meter vrije slag vrouwen met het Oranje-kwartet door Marleen Veldhuis, Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker en Femke Heemskerk. De Nederlandse estafettevrouwen hebben op de eerste dag van de WK zwemmen in Sjanghai hun wereldtitel op de 4×100 meter vrije slag geprolongeerd. Het Oranje-kwartet, waarin Femke Heemskerk als slotzwemster een glansrol voor zich opeiste, was in de finale 0,51 sneller dan de grote concurrent Amerika. Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo, Marleen Veldhuis en Femke Heemskerk snelden naar 3.33,96 en bleven daarmee 2,24 boven hun eigen wereldrecord. De rivalen uit de Verenigde Staten kwamen uit op 3.34,47. De zege was zwaarbevochten. Dekker, die eerder op de dag al teleurstelde op de 100 meter vlinderslag, tikte als zevende aan na 54,91. Kromowidjojo (53,26) en Veldhuis (53,33) brachten Nederland weer in het spoor van Amerika, waarna Heemskerk met een formidabele 52,46 het goud pakte. [bron]

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *