Belo Horizonte

En mooi was de horizon zeker. Hangend aan een parachute heb ik de omgeving goed kunnen bekijken. Op een vrije middag tijdens de wedstrijd, wilden ik en mijn team- en kamergenootje Kim Vandenberg (USA) toch wel iets meer van de omgeving zien. Gelukkig wilde de manager van de Fiat/ Minas tenis clube (ook zwem-, volleybal-, basketbal-, zaalvoetbal-, judo- en gymnastiekclub) ons best meenemen voor een ritje door de stad. Na de lokale havaianas-shop (slippers, geen sigaren) geplunderd te hebben, zetten we koers naar de bergen die Belo Horizonte omringen. Het uitzicht boven op de berg was adembenemend mooi. Het bleek ook een ideale plek voor parasailers, maar wij waren in eerste instantie meer geïnteresseerd in het cafeetje op de top van de berg. Al cola drinkend en kijkend naar de parasailers, liet in mezelf ontvallen dat ik dat toch ook wel eens zou willen doen. Ik was even vergeten dat ik op de top van de Oriëntal Pearl tower in Shanghai eigenlijk niet naar beneden durfde te kijken…

Kim en de manager kwamen met het idee dat ik dan eigenlijk meteen maar van de berg af zou rennen. Opeens schoot de Oriëntal Pearl tower weer door m’n hoofd en ik krabbelde terug. Maar na flink wat aanmoedigingen, ging ik overstag. Het leek me toch eigenlijk ook wel erg gaaf!

En 5 minuten later, vloog ik door de lucht! Mijn adrenaline niveau is nog nooit zo hoog geweest en misschien ben ik ook nog nooit zo bang geweest. Maar het was geweldig! Het uitzicht was fantastisch en het gevoel om in de lucht te zweven is niet te beschrijven.

Verder was het verblijf in Brazilië ook prima! Het was een apart gevoel om te racen terwijl de vakantie net achter de rug was. De resultaten waren dan ook niet al te best. De 50 meter nummers gingen nog redelijk. Voor een 50 heb je immers niet veel conditie nodig. De 100 meters gingen echter zoals verwacht, langzaam. Op de 100 vlinder kwam ik zelfs niet verder dan de 6de plaats. Op de 50 vlinder kon ik mijn status als wereldkampioene waarmaken en nu ben ik ook Braziliaans kampioene!

Al met al was de reis naar Brazilië een mooie ervaring. De zwemmers en coaches van de club waren erg aardig en ik voelde me helemaal onderdeel van de club. En het doel is bereikt. Fiat/Minas tenis clube is kampioen van Brazilië!   Grote foto klik hier: Dit ben ik! (Echt waar…)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Belo Horizonte

  1. Rick zegt:

    Je ziet inderdaad duidelijk dat jij het bent *proest*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *