Martinique 2011/2012

Het nieuwe jaar is alweer een week begonnen. Maar de eerste blog van 2012 kan natuurlijk niet gaan zonder het wensen van een super 2012 voor iedereen!

Ik zelf ben het nieuwe jaar goed begonnen. En trouwens, het oude jaar ben ik ook goed geëindigd. Na 10 dagen vakantie, ben ik de dag na kerst samen met m’n teamgenoten op het vliegtuig naar gestapt naar Martinique.

Martinique ligt midden in de Caribische Zee maar het is gewoon een provincie van Frankrijk. Mensen spreken dus Frans, je baguettes kun je betalen met de euro en de auto’s rijden rond met Franse nummerplaten. Voor de rest is het natuurlijk wel een beetje anders. Het eten is een mix van Caribische en Franse specialiteiten, de zon is veel feller dan in het zuiden van Europa en de tropische regenbuien zijn ook niet te vergelijken met de miezerige herfstdagen in Marseille.

We verblijven in een all inclusive resort aan zee. Voor een vakantie hou ik niet van resorts, maar voor een trainingskamp bevalt het me prima. Op elk tijdstip van de dag kun je een broodje eten en ’s avonds schuif je gewoon aan bij het animatieprogramma.

Het zwembad ligt op 10 minuutjes lopen van het resort. Dus dat is ook goed geregeld. De eerste paar trainingen na de kerst gingen nog wel een beetje moeizaam, maar al vrij snel zat ik weer in het ritme. En nu na anderhalve week trainen, gaat het alweer beter dan voor de vakantie. Het scheelt ook dat mijn voet in de vakantie weer genezen is verklaart. Nu kan ik weer volop starten, squats doen en met fins zwemmen. Dit leverde wel een beetje spierpijn op maar ik ben nog nooit zo blij geweest met spierpijn in m’n benen!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *