Live your passion!

Na de Olympische Spelen in Londen heb ik samen met mijn vriend, Bas, over de wereld gereisd. Om wedstrijden te zwemmen en om de wereld te zien. Samen zijn we in New York, Dubai, Doha, Stockholm, Moskou, Berlijn, Beijing, Tokio, Singapore , Sint Petersburg en La Reunion geweest voor wedstrijden. Daar tussen in hebben we ook nog rondgereisd in Brazilië en op Sumatra. En dat allemaal in vier maanden! Een geweldige ervaring en een mooie manier om het zwemmen op een andere manier te beleven. Tijdens deze reis besefte ik dat ik nog altijd heel veel plezier heb in het zwemmen.

Bij thuiskomst in januari, ben ik de studieboeken in gedoken. Mijn doel is om in augustus mijn bachelor-diploma psychologie op zak te hebben. Daarom heb ik vanaf begin dit jaar wat minder getraind. Vergeleken met vorig jaar, zwom ik iedere week ongeveer de helft van het aantal kilometers. Vanaf nu ga ik het aantal trainingen weer opbouwen. Zodat ik in augustus niet alleen een diploma heb, maar ook weer topfit aan de start van wedstrijden verschijn.

De weg naar succes op de Olympische Spelen in Rio wil ik anders gaan vormgeven. Ik hou van wedstrijden zwemmen en dus ga ik meer racen. Het zwemmen van veel wedstrijden is in Nederland niet gebruikelijk. Vaak zwemmen de toppers maar een handjevol wedstrijden per jaar. Een voorbereidingswedstrijd, een kwalificatiemoment en een EK of WK zijn vaak de enige wedstrijden in een seizoen. Dit ga ik dus veranderen.

Vanaf morgen begint in Eindhoven de jaarlijkse Swimcup. De Swimcup zie ik als de eerste wedstrijd van een reeks wedstrijden die ik het komende jaar zal gaan zwemmen. Ik zal hier niet in de beste vorm van mijn leven verschijnen. Maar ik zal ook deze keer het maximale uit mezelf halen. En wie weet rolt hier kwalificatie voor de WK in juli uit!

Het motto van de vorige Olympische Spelen was “inspire a generation”. Het inspireren van anderen kan pas als iemand zelf geïnspireerd is. En dat ben ik. De afgelopen periode heeft mij geïnspireerd tot het motto van de volgende Olympische Spelen: Live your passion!

Lekker weer een wedstrijd zwemmen komend weekend!

Heerlijk!

Komen jullie ook kijken? Kijk voor kaarten op www.swimcup.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *