Dekker geniet van ‘tweede’ carrière

ANP 3 – 10-6-2013 08:01:00 – Dekker geniet van ‘tweede’ carrière 

Dekker geniet van ‘tweede’ carrière

NK ZWEMMEN

EINDHOVEN (ANP) – Verlost van druk en hoge verwachtingen geniet Inge Dekker van haar ‘tweede’ carrière. De 27-jarige zwemster heeft nu vooral plezier in de trainingen en wedstrijden en heeft er geen moment spijt van dat ze haar loopbaan weer heeft opgepakt. ,,Ik sta er nu heel anders in. Ik heb veel minder het gevoel dat ik moet en heb veel meer vrijheid. Al heb ik natuurlijk wel doelen en ga daar ook voor.” 

Na de Olympische Spelen in Londen besloot Dekker zich te gaan toeleggen op haar studie psychologie. Maar na een reis rond de wereld, die ze combineerde met het zwemmen van wereldbekerwedstrijden, ging het in januari toch weer kriebelen. Ze schreef zich toch in voor de Swim Cup en plaatste zich op de 50 meter vlinderslag verrassend voor de wereldtitelstrijd in juli in Barcelona.

Dekker is blij dat ze de kans krijgt in Barcelona haar wereldtitel te verdedigen. Het wordt een bijzonder toernooi voor haar, want 10 jaar geleden maakte ze in de Spaanse stad haar debuut op een WK. ,,Het is wel speciaal voor mij dat ik daar weer een WK ga zwemmen. Ik herinner me mijn eerste kampioenschap ook nog heel goed. Ik was net klaar met mijn VWO en wist totaal niet hoe het er aan toe zou gaan. Ik keek enorm op tegen Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband, maar keek ook mijn ogen uit.”

Dekker werd toentertijd op de openingsdag al uitgeschakeld, maar was daarna niet uit het bad weg te slaan. ,,Ik zat de hele dag op de tribune. Ik heb alles series in de ochtend gezien en was er ook iedere middag bij. Ik vond het allemaal geweldig.”

Het maakt het voor Dekker extra bijzonder dat ze tijdens het komende toernooi opnieuw zal worden begeleid door Kees Robbertsen, de huidige coach van het regionaal trainingscentrum in Drachten. Dat was bij haar eerste WK ook al zo. ,,Het is wel heel grappig dat ik straks ook weer onder hem zal zwemmen. Ik heb onlangs bij het trainingskamp in Tenerife al met zijn groep meegetraind en dat is heel goed bevallen. Het is leuk dat we op deze manier worden herenigd.”

Sinds de plaatsing voor de WK traint Dekker in Eindhoven bij de trainingsgroep met talenten onder leiding van Patrick Pearson. Elke ochtend gaat haar wekker om 6 uur. ,,Ik train nu weer tussen half 7 en half 9. Het is vroeg, maar er is nog geen dag geweest dat ik moeite had mijn bed uit te komen. Ik krijg alleen maar energie van die jonge zwemmers die nog vol ambities zitten. Dat motiveert mij ook.”

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *